Sådan kan du spare på strømprisen

husbyggeriet.dk/sådan-kan-du-spare-på-strømprisen

Sådan kan du spare på strømprisen

En god og fornuftig måde at spare på strømpriser, er at skifte elleverandør. Det kan altid betale sig, at sammenligne forskellige leverandører i dit område for at finde en, der har muligheder for de bedste priser til netop dit strømforbrug.

Mange strømudbydere tilbyder rabatter til gode kunder, så hvis du sammenligner strømpriser, kan du måske få en bedre aftale i forhold til din nuværende elaftale.

Du kan også spare penge ved at bruge energieffektive apparater, som f.eks. energibesparende pærer eller vaskemaskiner med lav-energiindstillinger.

Ved at udskifte ældre apparater med mere effektive modeller kan du reducere dit energiforbrug og i sidste ende sænke dine elregninger på årlig basis.

Brug mindre strøm

En anden enkel måde at reducere elprisen på, er at bruge mindre af den. Sluk lyset, når du ikke har brug for det, tag stikket ud af stikkontakten til opladere.

Du kan også sørge for oplade din smartphone eller tablet på din arbejdsplads, såfremt din arbejdsgiver tillader det. En god ting er, at introducere de mindste i hjemmet, og lære børnene om hvor vigtigt det er at spare på el og energi.

Oplade bilen om natten

Har du en elbil eller en plugin-hybrid bil bør du overveje, at lade bilen op om natten i stedet for om dagen. Du vil hurtigt finde ud af, at det kan blive en meget omkostelig affære med daglige opladninger.

Elpriserne er som regel altid lavere om aftenen og om natten, især når der bruges mindst elektricitet i døgnet. Du bør også undersøge om din eludbyder kan tilbyde rabat, når du alligevel har en elbil, som kan give dig flere besparelser på din energiregning.

Alternativet er at gå efter en flexibel elaftale, hvor strømprisen dagligt reguleres. En variabel elaftale vil i sådan et tilfælde ikke være helt skidt, for du kan have en indflydelse på din elregning, og idet du kan oplade bilen om natten, når strømmen er billigst.

 

Læs også: Har du brug for en ladeboks til elbilen? Få penge retur når du lader

Flere artikler til dig